Coaching

null

Coaching wordt ingezet voor mensen die niet zozeer een probleem hebben, maar een sterke impuls voelen zichzelf te realiseren in werk, studie, sport, relatie of anderszins. Coaching en therapie zijn twee verschillende trajecten die in elkaars verlengde liggen. Ze kunnen elkaar aanvullen en waar nodig vloeiend in elkaar overgaan.

Coaching richt zich niet zozeer op het verwerken van een traumatische gebeurtenis, maar meer op het opruimen van blokkades die je ervan weerhouden om zo optimaal mogelijk te functioneren en zo volledig mogelijk het leven te leven.
 

Ons proces

Samen gaan we onderzoeken waar jij behoefte aan hebt, ontdekken wat je tegenhoudt in een ruimte waar kwetsbaarheid en kracht kan zijn. Je gaat doelgericht aan de slag om je ontwikkeling op het gebied van werk, studie, sport te optimaliseren. Een authentieke communicatie zal resulteren in het (her)ontdekken of vergroten van mogelijkheden, kwaliteiten en vaardigheden, oplossingen vinden en toepassen.

Coaching naar welzijn | Monique van Eijnatten

Coaching brengt je verder

in het bereiken van je doelen

null
Bij therapie staat het kortdurend oplossen van klachten en dieperliggende problematiek centraal. Als je deze klachten eenmaal hebt aangepakt, kun je ervoor kiezen om met behulp van coaching je leven verder op te bouwen en je doelen te bereiken.
Meer weten over coachingsmethodes? Klik hier

Methoden/technieken

Bij coaching wordt gebruik gemaakt van oa de volgende methodieken/technieken: NLP, neuro-semantiek, oplossingsgerichte therapie en werken in de mentale ruimte (sociaal panorama). Dit resulteert in een geheel individueel afgestemd traject.

In een coachingstraject liggen de vraagstukken veelal op het gebied van werk, studie en sport. Maar ook het verbeteren van je relatie ligt in de mogelijkheden van coaching. Of je wilt graag meer helderheid op een levensvraag die je bezighoudt.

null

Wanneer en voor wie kan coaching helpen?

null
In een coachingstraject liggen de vraagstukken veelal op het gebied van werk, studie en sport. Maar ook het verbeteren van je relatie ligt in de mogelijkheden van coaching. Of je wilt graag meer helderheid op een levensvraag die je bezighoudt. Voorbeelden van vraagstukken voor coaching:

 Ontdekken van je kwaliteiten en valkuilen  Hervinden van balans tussen privéleven en werk/studie  Ontdekken wat je precies wilt in je leven  Meer balans tussen verstand en gevoel  Aanpakken van onzekerheid en twijfel  Het beste uit jezelf halen  Beter met je partner kunnen communiceren  Uitstel en andere vormen van zelfsabotage oplossen  Leren goede keuzes te maken  Bepalen van persoonlijke doelen  Vergroten van zelfvertrouwen en kracht  Stellen van grenzen  Vergroten van de concentratie  Het overwinnen van faalangst  Je mist bezieling of zingeving op je werk

Een greep uit de resultaten van coaching

null

  Beter omgaan met een situatie op het werk of bij studie   Terugkeer naar huidige baan   Keuzes maken voor een andere baan of andere studierichting   Zoeken naar alternatieven   Het beste uit jezelf halen   Werkplezier   Halen van deadlines   Topprestatie   Beter omgaan met tegenslag   Activeren van meer onbewuste mogelijkheden   Zingeving   Verbeteren van communicatie of sociale vaardigheden   Vergroten van je creativiteit

Dit is slechts een greep uit de vele mogelijkheden. Neem gerust eens contact op zodat je telefonisch antwoord kunt krijgen op je vragen en zicht krijgt op de mogelijkheden van coaching.

Benieuwd wat ik voor je kan betekenen? Neem dan contact op.