Ik werk uitsluitend op afspraak.

Alleen op deze manier kan ik je de juiste aandacht geven.

Contact met mij is altijd mogelijk natuurlijk. Via email of telefoon. Wanneer je me belt en ik kan niet opnemen, spreek gerust je bericht, naam en nummer in. Ik bel je altijd terug.

Telefoon:

0162-421433
06-12542100

Gezondheidscentrum Oosterhout

Mathildastraat 5b
4901 HC, Oosterhout (NB)
Gezondheidscentrum Oosterhout

Veel gestelde vragen.

null

Regelmatig worden mij vragen gesteld over hypnose. Hieronder wil ik graag wat van deze vragen verduidelijken.

Wanneer er andere veelvoorkomende vragen zijn, zal ik deze met plezier beantwoorden en op deze pagina plaatsen.

Is hypnose een vorm van slaap?

Tijdens de hypnotische trance ben je gewoon wakker. Je aandacht is alleen zo sterk gericht op één enkele gedachte, dat je geen andere bewuste gedachten hebt en je ook nauwelijks bewust bent van je omgeving.
Van buiten lijkt het op een slaap en je zult meestal een fysieke ontspannenheid ervaren, ook al gebeurt er van binnen heel veel.

Is ontspanning een cruciaal onderdeel van hypnose? En moet je liggen?

Dit hoeft niet zo te zijn. Alles wat er gebeurt, misschien drukke gedachten, pijn is een mogelijkheid om in hypnose te gaan. Soms wordt fysieke of mentale activiteit juist gestimuleerd.
Soms is het handig om te liggen, maar vaak kan hypnose gebruikt worden als je zit of zelfs als je staat en loopt.

Kan iedereen gehypnotiseerd worden?

De wens en bereidheid om in hypnose te gaan is een eerste stap. Maar dit hoeft niet bepalend te zijn voor de diepte van de trance. De ene persoon is nou eenmaal meer ontvankelijk voor hypnose dan de ander.

Heb ik aan één sessie genoeg?

In de regel geldt dat Hypnotherapie geen ’toverstafje’ of een ‘quick fix’ is, maar vooral een proces. Het resultaat van de therapie is afhankelijk van de complexiteit van je vraag en je motivatie. De inschatting van het aantal bijeenkomsten wordt bij de intake besproken.

Raak ik de controle kwijt?

Je blijft ten alle tijden controle houden over jezelf, zodat je ook zelf ieder moment uit de hypnose kunt komen. Hypnose is altijd zelfhypnose.

Maar wat is er dan anders dan wat ik op TV zie?

De verwarring met toneel- of showhypnose:

Bij toneel- of showhypnose wordt, in tegenstelling tot hypnotherapie, doorlopend macht van de hypnotiseur gesuggereerd over de proefpersonen die op het toneel staan. Vaak ook bij verschijnselen die helemaal niets met hypnose zelf te maken hebben (bijvoorbeeld het vermogen van het lichaam om hitte te verdragen zonder blaren te krijgen). Bij toneelhypnose beschikt de hypnotiseur over technieken en veel ervaring om hypersuggestibele personen uit het publiek te selecteren. Mensen die weten dat het de bedoeling is om raar te gaan doen en een publiek te vermaken en indirect aangeven daar geen bezwaar tegen te maken en de hypnotiseur hierin te volgen. Vanuit de sociale psychologie is het bekend dat mensen dingen kunnen doen die ze normaal nooit zouden doen, zodra ze de verantwoording voor dit gedrag aan een ander of iets anders kunnen toeschrijven dan henzelf; in dit geval aan de hypnose.

Hypnotherapie wordt gedeeltelijk vergoed door de meeste zorgverzekeraars.

Tarieven vanaf 01-01-2023

Intake                                     €80,- (1 uur)

 Hypnotherapie                      €90,- (1,5 uur)

 Coaching                               €110,- (1,5 uur)

 Therapie aan huis                 €95,- (1,5 uur) plus eventuele reiskosten (alleen mogelijk in Oosterhout en omgeving)

 In company coaching:          €115,- (1,5 uur)

 Voor trainingen en workshops wordt het tarief bepaald in relatie tot het programma.

  • Afspraken die minimaal 24 uur van tevoren worden afgezegd, worden niet in rekening gebracht.
  • Na afloop van iedere bijeenkomst ontvang je de factuur, tenzij anders is overeengekomen.

Klik hier voor mijn volledige privacystatement & voorwaarden

Een traject hypnotherapie wordt geheel of gedeeltelijk vergoed door de meeste zorgverzekeraars.

Hieronder leg ik uit hoe een traject er uit ziet.

Intake

Je maakt een afspraak voor een intakegesprek. Het doel van dit gesprek is om na te gaan wat we voor elkaar kunnen betekenen en of het voor jou goed voelt. Tijdens het gesprek wordt er dieper ingegaan op je vraag om een duidelijker beeld te hebben van wat er speelt, waar je behoefte aan hebt en wat je wilt bereiken. Er wordt meestal al een eerste aanzet gegeven in je proces van veranderen.

Samen bespreken we hoe je traject er in grote lijnen uit gaat zien.. Dit zal een persoonlijke afstemming worden, zodat een uniek traject ontstaat. Dit wordt beschreven in een behandelingsovereenkomst.

Voortgang

Tussentijds is er een evaluatie om te zien of we nog op de goede weg zijn. Op deze manier kunnen we het traject aanpassen aan relevante veranderingen in je persoonlijke situatie en ontwikkeling. Normaliter vindt de evaluatie plaats bij de derde en de zevende bijeenkomst. Dan wordt gezamenlijk besloten wat er nog nodig is en hoe een eventuele voortgang er uit gaat zien.

Duur van het traject

De bijeenkomsten zullen meestal eens per 2 weken plaatsvinden, maar in onderling overleg wordt een passende frequentie gevonden.
De duur en het resultaat van een traject is mede afhankelijk van de aard- en complexiteit van de klacht, je eigen betrokkenheid en inzet.
Als je doelstellingen zijn bereikt en je tevreden bent over het resultaat kan het traject afgerond worden. Er wordt gestreefd naar 5 tot 13 bijeenkomsten. Maar het kan ook zo zijn dat het traject eerder wordt afgerond omdat je doel is bereikt.

NBVH Nederlands Beroepsvereniging voor hypnotherapeuten
De NBVH is de grootste non-profit beroepsvereniging van hypnotherapeuten in Nederland.

aangesloten bij:

COMBI

RBCZ Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg
De stichting RBCZ is een overkoepelende organisatie die beroepsbeoefenaren in de complementaire zorg (artsen en therapeuten op Hbo-niveau) certificeert en registreert.

tcz-logo

TCZ Stichting Tuchtrecht Beroepen Natuurlijke Gezondheidszorg Beroepsbeoefenaren die ingeschreven zijn in het RBCZ-register en beroepsbeoefenaren die ingeschreven zijn in het TCZ-register zijn onderhevig aan het tuchtrecht.

SCAG-logo

SCAG Stichting Complementaire en Alternatieve Geneeswijzen.

Centrum voor de klachten- en geschillenafhandeling in de Complementaire zorg.